Krimbøker:

Liker du Jo Nesbøs bøker om Harry Hole, vil du kanskje også like……

Stefan Ahnhem: Offer uten ansikt og flere bøker i Fabian Risk-serien. Aschehoug

Politietterforsker Fabian Risk har tatt med familien og flyttet til Helsingborg for å få et roligere liv. Men da en sløydlærer blir funnet drept, finner politiet et gammelt klassebilde fra 9.klasse hvor ansiktet til den drepte er krysset over. Fabian gikk i den samme ungdomsskoleklassen og er plutselig både etterforsker og potensielt offer. Er flere fra samme klasse i fare?  Selv om hver bok er en avsluttet sak, er det også mysterier som videreføres til neste bok. Ofte blir familien til Fabian Risk direkte involvert i sakene. En bokserie full av spenning, med høyt tempo og karakterer som engasjerer.

 

 

Jussi Adler-Olsen: Kvinnen i buret og resten av serien om Avdeling Q. Aschehoug

Kriminalinspektør Carl Mørck i København får ansvar for den nyopprettede Avdeling Q, for uløste saker, og er forvist til kummerlige lokaler i kjelleren. En sak som endte med at en kollega ble drept og en annen livsvarig skadet, preger Carl og saken ser ut til å forbli uløst gjennom bokserien. Carls metoder er ikke alltid helt etter boka og han får noen fiender internt. Samtidig kommer han alltid til bunns i sakene. Privat er han skilt og har et kronglete kjærlighetsliv.  Hans kollegaer i Avdeling Q har en brokete bakgrunn, men med kvaliteter som er viktige for etterforskningene. Hver bok er en avsluttet sak, og tar gjerne opp et samfunnsmessig problem.

 

 

Samuel Bjørk: Det henger en engel alene i skogen. 1.bok i serie. Vigmostad Bjørke

Ei seks år gammel jente blir funnet hengt i et tre i Maridalen utenfor Oslo. Hun har ransel på ryggen og en lapp rundt halsen der det står: «Jeg reiser alene». Holger Munch og Mia Krüger er etterforskerduoen som skal løse mysteriet. En skikkelig blavender full av spenning og uhygge. Det er så langt kommet tre bøker i serien.

 

 

 

Pierre Lemaitre: Irene. Bok 1.  Aschehoug

Overbetjent Camille Verhoeven er lykkelig gift med vakre Irene og de venter sitt første barn. Et brutalt mord snur tilværelsen på hodet, morderen ser ut til å ha forberedt alt. Pressen og hans overordnede er konstant ute etter å plassere ansvaret for det uoppklarte drapet et sted. Så skjer et nytt, planlagt drap, og mye tyder på en sammenheng. For sent oppdager Camille at morderen truer nærmere enn han tror. 

 

 

 

Roslund & Hellström: Oppreisningen. Bok 3 i serien om Ewert Gren. Aschehoug

Dansebandvokalisten John Schwarz havner i bråk med en passasjer på finlandsferja. Under forhørene oppdager førstebetjent Ewert Gren at noe ikke stemmer. Hvem er John egentlig? Undersøkelser viser nemlig at John Schwarz døde i Ohio for seks år siden mens han satt i fengsel og ventet på dødsstraff. Hvordan kan han da leve i beste velgående i Sverige?  Spennende krim om hevn, hat og dødsstraff, men ikke for sarte sjeler. 

 

 

 

Emelie Schepp: Merket for livet (bok 1 i serie). Gyldendal

Jana er jurist og jobber som statsadvokat. Under drapsetterforskningen hun utfører sammen med politiet, kommer de over liket av en ung gutt. Dette fører Jana nærmere sin egen fortid. For hvem er hun egentlig? 9 år gammel våknet hun på et sykehus, uten å huske noe av livet sitt fram til da. Og hvorfor har hun et nummer tatovert i nakken? Jana er ikke som andre, hun er tøff og brutal, men også svak. En skikkelig pageturner med en uortodoks hovedperson. Bøkene bør leses i rekkefølge.

 

 

 

Pascal Engman: Rottekongen. Gyldendal

Tom hater kvinner og han vil hevne seg. Klarer førstebetjent Vanessa Frank å hindre ham i det? Det er en verden full av kvinneforakt, av bruk og kast. Den unge journalisten Jasmina blir dopet og voldtatt. Samtidig blir hun et vitne i en drapssak, som kanskje ikke er så opplagt som den ser ut til. Vanessa Frank er tøff på overflaten, men har mistet de hun er mest glad i. Hun har knyttet seg til Nicolas som har en brokete fortid, men som står har bistått henne når det gjelder som mest.  En pageturner full av spenning og interessante karakterer. Bok nr 1 heter Ildlandet.

Translate »
Click to listen highlighted text!